• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 11 - جماد أول - 1448
  • برابر با : Thursday - 22 October - 2026
کل اخبار 25258اخبار امروز : 0
♥0

نماینده اهواز خواستار اصلاح سهمیه سوخت کشاورزان خوزستان و جلوگیری از افت تولید محصولات استراتژیک شد

  • کد خبر : 82060
  • 21 اکتبر 2026 - 13:38
نماینده اهواز خواستار اصلاح سهمیه سوخت کشاورزان خوزستان و جلوگیری از افت تولید محصولات استراتژیک شد

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به وزرای کشور، نفت و جهاد کشاورزی، خواستار تخصیص فوری و متناسب سوخت ماشین‌آلات کشاورزی با نیاز واقعی مزارع خوزستان و پرداخت به‌موقع سهمیه‌ها پیش از آغاز فصل کشت شد. مجتبی یوسفی در نامه‌ای خطاب به وزرای کشور، نفت و جهاد کشاورزی، […]

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به وزرای کشور، نفت و جهاد کشاورزی، خواستار تخصیص فوری و متناسب سوخت ماشین‌آلات کشاورزی با نیاز واقعی مزارع خوزستان و پرداخت به‌موقع سهمیه‌ها پیش از آغاز فصل کشت شد.

مجتبی یوسفی در نامه‌ای خطاب به وزرای کشور، نفت و جهاد کشاورزی، نسبت به کاهش سهمیه سوخت ماشین‌آلات کشاورزی و تأخیر در تخصیص آن، هم‌زمان با فصل کشت و برداشت محصولات کشاورزی در استان خوزستان هشدار داد و خواستار اتخاذ تصمیمات فوری برای جلوگیری از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید محصولات راهبردی کشور شد.

یوسفی در این نامه با اشاره به جایگاه راهبردی خوزستان در تأمین امنیت غذایی کشور و نقش این استان در تولید محصولات اساسی، تأکید کرد که خوزستان یکی از ارکان اصلی اقتدار ملی و استقلال اقتصادی کشور است و نقش بی‌بدیلی در تأمین نیازهای عمومی، به‌ویژه در شرایط جنگ و تحریم، ایفا می‌کند.

وی با استناد به آمارهای رسمی، به جایگاه نخست خوزستان در تولید و خرید تضمینی گندم اشاره کرد و نوشت: تولید و خرید تضمینی حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن گندم در این استان، معادل نزدیک به ۱۷ تا ۱۹ درصد از کل خرید تضمینی گندم کشور، بیانگر اهمیت خوزستان در تأمین این محصول راهبردی است.

نماینده مردم اهواز همچنین با اشاره به سهم بیش از ۵۱ درصدی خوزستان از تولید شکر کشور، جایگاه نخست استان در تولید ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای با سهمی بیش از ۳۰ درصد از تولید کشور و رتبه نخست تولید کلزا با تولید بیش از ۶۸ هزار تن از سطح زیر کشت حدود ۳۹ هزار هکتار، بر ضرورت حمایت عملی از بخش کشاورزی استان تأکید کرد.

یوسفی در بخش دیگری از نامه خود هشدار داد که کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی سهمیه سوخت ماشین‌آلات و تراکتورهای کشاورزی و تأخیر در تخصیص سهمیه‌ها، در شرایطی که فصل کشت و برداشت هم‌زمان شده است، می‌تواند بحران کمبود سوخت را تشدید کند. وی تأکید کرد که در بسیاری از مناطق، عملیات کشاورزی به‌صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود و هرگونه اختلال در تأمین سوخت، موجب تأخیر در آماده‌سازی زمین، کاشت، برداشت و افزایش هزینه‌های تولید خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به کمبود شدید سوخت گازوئیل و وابستگی تولید محصولات راهبردی به تأمین به‌موقع سوخت ماشین‌آلات کشاورزی، تصریح کرد: تداوم این روند می‌تواند به کاهش سطح زیر کشت، افت تولید گندم و سایر محصولات اساسی، افزایش واردات و خروج ارز منجر شود و امنیت غذایی کشور را با مخاطره مواجه کند.

نماینده مردم اهواز در مجلس در ادامه، سه مطالبه مشخص را برای رفع این مشکل مطرح کرد:

۱. تخصیص فوری سهمیه سوخت متناسب با نیاز واقعی مزارع: فزایش سهمیه سوخت برای استان‌های قطب تولید، به‌ویژه خوزستان، و تأمین سوخت تراکتورها و کمباین‌ها متناسب با نیاز واقعی کشت و برداشت، به‌جای سهمیه‌بندی غیرواقعی مبتنی بر تراکنش‌های حداکثری سامانه‌ای.

۲. اصلاح شیوه تخصیص سهمیه سوخت: تغییر سازوکار تخصیص از حالت ثابت و مبتنی بر آمار به شیوه‌ای پویا و متناسب با پیمایش و کارکرد واقعی ادوات کشاورزی در مزارع.

۳. تسهیل پرداخت و شارژ به‌موقع سهمیه‌ها: پرداخت و شارژ سهمیه سوخت ماشین‌آلات کشاورزی پیش از آغاز تقویم کشت، با هدف جلوگیری از انباشت تأخیرها و اختلال در فعالیت کشاورزان.

یوسفی در پایان تأکید کرد که با توجه به اهمیت و فوریت موضوع، لازم است دستگاه‌های مسئول با هماهنگی و اتخاذ تصمیمات اجرایی فوری، زمینه تأمین به‌موقع سوخت مورد نیاز کشاورزان را فراهم کنند تا از بروز خسارت به تولید محصولات راهبردی، افزایش هزینه‌های تولید و تهدید امنیت غذایی کشور جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://manjanighnews.ir/?p=82060

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.