• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 19 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Thursday - 4 June - 2026
کل اخبار 24112اخبار امروز : 0
2

“امیدآفرینی و پیشرفت خوزستان”؛ تبلور پالایشگاه آبادان

  • کد خبر : 55536
  • 08 دسامبر 2023 - 18:37
“امیدآفرینی و پیشرفت خوزستان”؛ تبلور پالایشگاه آبادان

آبادان ؛ ۱۱۱ سال پیش اولین پالایشگاه کشور با هدف پالایش نفت مسجدسلیمان، در آبادان ساخته شد. کارشناسان وقت به این نتیجه رسیده بودند، با توجه به وجود روخانه‌های اروند و بهمن‌شیر و دسترسی شهر به آب‌های ‌آزاد و مجاورت با محل اولین چاه نفت، کار احداث اولین پالایشگاه کشور در آبادان احداث شود و […]

آبادان ؛ ۱۱۱ سال پیش اولین پالایشگاه کشور با هدف پالایش نفت مسجدسلیمان، در آبادان ساخته شد. کارشناسان وقت به این نتیجه رسیده بودند، با توجه به وجود روخانه‌های اروند و بهمن‌شیر و دسترسی شهر به آب‌های ‌آزاد و مجاورت با محل اولین چاه نفت، کار احداث اولین پالایشگاه کشور در آبادان احداث شود و در اولین مرحله بهره‌برداری ۲۵۰۰ بشکه محصول روانه چرخه سوخت کشور شد.

به گزارش ایسنا، در بحبوحه جنگ جهانی دوم و زمانی که کشور در اشغال نیروهای متفقین بود، توجهات به پالایشگاه بیشتر شد و برای تامین سوخت مورد نیاز هواپیماهای جنگنده، ظرفیت پالایشگاه افزایش یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی، این شریان حیاتی جان دوباره‌ای گرفت. کم‌کم مستشاران خارجی از شهر رفتند و به خیال خودشان کارخانه تعطیل می‌شود، غافل از این که بسیج مردمی به فرمان امام راحل تشکیل شده بود و جوانان برومند ایران برای راه اندازی خودشان را به شهر رساندند.

جنگ شد و خاکمان مورد همجه دشمن بعثی قرار گرفت اما زنان و مردانی از جنس غیرت، مرزها را در دست گرفتند و اجازه ندادند ذره ای از این خاک به دست دشمن بیفتد؛ در اوج جنگ، پالایشگاه آبادان بی وقفه تولید داشت، چرا که مردمانی از جنس بلور پای کار ایستادند.

جنگ تیر و ترکش تمام شد و در حالی که سال ها بعد جنگ اقتصادی آغاز شد، همچنان نبض پالایشگاه می زند؛ سازندگی که در دو سال اخیر هم در افزایش ظرفیت تولید نقش داشته و هم در اشتغالزایی جوانان منطقه، پالایشگاه ماموریت خود را به بهترین شکل انجام داده است.

حکیم قیم مدیرعامل پالایشگاه آبادان نیز در گفت و گو با ایسنا از بازسازی و توسعه پالایشگاهی می گوید که جز مشتی آهن‌پاره و زمین شخم‌خورده از تیر، موشک و خمپاره چیزی از آن نمانده بود.

قیم می گوید”۶۰ درصد از تجهیزات پالایشگاه کاملاً از بین رفته بود. در نگاه اول، بازسازی غیرممکن و شاید به صرفه نبود. اما فرمان آمد، پالایشگاه هرچه زودتر راه‌انداری شود. با تکیه بر توان داخلی و دانش فنی متخصصان داخلی در کمتر از ۸ ماه بازسازی شکل اجرایی به خود گرفت. اولین واحد با ظرفیت ۱۳۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید و ظرفیت تولید به ۳۸۰ هزار بشکه در روز رسید.”

وی ادامه می دهد” فاز سوم پالایشگاه در دهه ۹۰ کلید خورد و برای اولین بار در جهان یک واحد پالایشگاهی با ظرفیت منحصر به فرد ۲۱۰ هزار بشکه از سوی متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد. بیش از ۶۰ درصد تجهیزات در داخل کشور طراحی و ساخته شد و توانستیم بنزین با اُکتان بالا برای سوخت چرخ‌باد و پهپاد را تولید کنیم و علاوه بر تامین نیاز داخل صادر کنیم.”

مدیرعامل پالایشگاه آبادان اشاره ای به افزایش پالایشگاه از ظرفیت ۴۵۰ هزار به ۶۴۰ هزار بشکه در دولت سیزدهم می کند و می گوید”جلوگیری از بسته شدن چاه‌های نفت و تضمین تامین سوخت داخل از مزایای اجرای طرح هستند.”

وی ادامه می دهد” با موافقت دولت سیزدهم برای اولین بار به منظور جلوگیری از سوخت مازاد LPG، طرحی را با موافقت وزارت نفت اجرا کردیم. ۱۷ تجهیز مورد استفاده در صنعت نفت به نام پالایشگاه آبادان بومی‌سازی شد.”

عدالت، جهاد خدمت، پیشرفت خوزستان، پیشرفت ایران و امیدآفرینی؛ کلیدواژه‌های سخنان مدیرعامل پالایشگاه آبادان بود.

لینک کوتاه : http://manjanighnews.ir/?p=55536

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.