• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 19 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Thursday - 4 June - 2026
کل اخبار 24112اخبار امروز : 0
2

از مهار فلرهای نفتی تا حل بحران هورالعظیم؛ بررسی چالش‌های زیست‌محیطی در خوزستان

  • کد خبر : 71672
  • 19 جولای 2025 - 21:23
از مهار فلرهای نفتی تا حل بحران هورالعظیم؛ بررسی چالش‌های زیست‌محیطی در خوزستان

سید محمدرضا موالی‌زاده در گفت‌وگویی رسانه‌ای پس از نشست با صدیقه ترابی، معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور، به تشریح دستاوردهای این نشست و برنامه‌های آتی استان پرداخت. وی با بیان اینکه صدور این مجوز پس از ماه‌ها پیگیری مستمر و برگزاری جلسات متعدد محقق شده است، اظهار کرد: فاز دوم پتروشیمی ماهشهر به عنوان […]

سید محمدرضا موالی‌زاده در گفت‌وگویی رسانه‌ای پس از نشست با صدیقه ترابی، معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور، به تشریح دستاوردهای این نشست و برنامه‌های آتی استان پرداخت.

وی با بیان اینکه صدور این مجوز پس از ماه‌ها پیگیری مستمر و برگزاری جلسات متعدد محقق شده است، اظهار کرد: فاز دوم پتروشیمی ماهشهر به عنوان یکی از پروژه‌های کلیدی استان مدت‌ها در انتظار اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط‌ زیست بود که خوشبختانه امروز شاهد تحقق این مهم هستیم. این پروژه با ظرفیت اشتغال‌زایی قابل‌توجه خود می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.

استاندار خوزستان با اشاره به روند حل موانع این پروژه افزود: در ماه‌های اخیر موضوعات مختلفی از جمله تامین آب مورد نیاز، مطالعات زیست‌محیطی و سایر مجوزهای لازم به دقت بررسی و حل‌وفصل شد. امروز با مساعدت سازمان حفاظت محیط‌زیست و پیگیری‌های انجام شده، آخرین مانع یعنی مجوز محیط‌زیستی نیز صادر شد و انشاالله به‌زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهیم بود.

موالی‌زاده در ادامه به دیگر موضوعات مطرح شده در این سفر کاری اشاره کرد و گفت: در این نشست علاوه بر موضوع پتروشیمی ماهشهر، مسائل مهم دیگری از جمله وضعیت هورالعظیم، آتش‌سوزی‌های اخیر در این تالاب بین‌المللی، موضوع ریزگردها، پروژه‌های شادگان و مسئله فلرهای نفتی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی در خصوص وضعیت هورالعظیم گفت: آتش‌سوزی‌های اخیر در این تالاب مشکلات زیادی برای مردم منطقه ایجاد کرده است. هفته گذشته با وزیر کشور عراق گفت‌وگو کردیم و مقرر شد در اولین فرصت برای بررسی این موضوع به آن کشور سفر کنیم تا راهکارهای لازم برای پیشگیری از تکرار این حوادث پیدا شود.

استاندار خوزستان در ادامه به  ریزگردها اشاره کرد و گفت: در این زمینه هم پیگیری‌های خوبی در سطح دولت انجام شده است. مقرر شده سازوکار مشخصی برای همکاری‌های منطقه‌ای طراحی شود تا بتوانیم این معضل را هم در سطح بین‌المللی و هم از طریق اقدامات داخلی مدیریت کنیم.

موالی‌زادبه پروژه‌های در دست اجرا در شادگان اشاره کرد و گفت: امروز پروژه تصفیه‌خانه شرکت فولاد شادگان افتتاح شد که هم پساب‌های صنعتی و هم بهداشتی را تصفیه می‌کند. این رویه‌ای است که باید در تمام واحدهای صنعتی استان اجرا شود. در شادگان پروژه‌های مهم دیگری از جمله پتروپالایش شادگان و طرح توسعه کشت میگو نیز در دست اجرا داریم که برای آنها نیز پیگیر اخذ مجوزهای لازم هستیم.

وی به موضوع انتقال آب از سرچشمه‌های کارون پرداخت و گفت: با توجه به افزایش شوری آب در پایین‌دست، هرگونه انتقال آب اضافی از سرچشمه‌های کارون به استان‌های دیگر برای خوزستان زیان‌بار خواهد بود. در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم و نظرات کارشناسی استان را به مراجع مربوطه منعکس کرده‌ایم.

لینک کوتاه : http://manjanighnews.ir/?p=71672

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 6انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.