جمعه , ۱ آذر ۱۳۹۸
سرخط خبرها
خانه / دسته‌بندی نشده / فرآوری شیر مادر، راهی برای نجات نوزادان نارس

فرآوری شیر مادر، راهی برای نجات نوزادان نارس

فرآوری شیر مادر، راهی برای نجات نوزادان نارس
مسئول اجرایی بانک شیر اهواز با اشاره به فواید شیر مادر، گفت: شیر مادر کامپکلس پیچیده‌ای است که هیچکس نمی‌تواند این محصول را تولید کند و حاوی بیش از ۳۰۰ ماده پربیوتیک است.

آرش ملکیان در مراسم افتتاح دومین بانک شیر مادر کشور که امروز (۱۷ بهمهن‌ماه) در مرکز آموزش و درمانی امام خمینی(ره) اهواز انجام شد، اظهار کرد: بیشترین تعداد مراکز بانک شیر در کشورهای اروپایی قرار دارند. این در حالی است که این کشورها بهترین محصولات لبنی را دارند و می‌توانند از این محصولات، شیر خشک تولید کنند. در بازار نیز برندهای متفاوت شیر خشک وجود دارد که حاصل کار شرکت‌های اروپایی است. با این وجود، همه این مراکز به سمتی آمده‌اند که بگویند شیر مادر بهترین شیر برای نوزاد است.

مسئول اجرایی بانک شیر اهواز گفت: در گذشته مادران برای نگهداری فرزندان از شیر مادران دیگر استفاده می‌کردند اما توصیه می‌شد که از شیر مادر دیگری استفاده نشود زیرا افزایش بیماری‌های عفونی واگیردار مشاهده شده بود. بنابراین شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک، تولید شیر خشک را از شیر دام را آغاز کردند. این در حالی بود که مولکول‌های پروتئین شیر دام بزرگ است و برای نوزاد قابل جذب نیست و موجب دفع خون از دستگاه گوارش نوزاد می‌شود.

ملکیان ادامه داد: پس از مشاهده این موارد، این شرکت‌ها پروتئین‌ها را کوچک و به آن چربی اضافه و شیر خشک را تولید کردند اما شیر خشک تنها جهت تغذیه است و مواد ریزمولکول و مواد زنده در آن وجود ندارد. پس از پیشرفت علمی مشاهده شد نوزادانی که نارس به دنیا آمده‌اند و شیر مادر خودشان را مصرف می‌کنند از نظر شناختی، آی‌کی‌یو و رشدی بهتر از کودکان دیگر هستند. پس از آن بود که به فکر فرآوری شیر مادر افتادند.

مسئول اجرایی بانک شیر اهواز عنوان کرد: در بانک شیر، شیر را ذخیره یا فرآوری می‌کنند. ممکن است نوزادی با ۱۳۰۰ گرم وزن در بخش بستری باشد که به دلیل مشکلات مدیکال نمی‌توان برای این کودک شیر تهیه کرد. در این موارد باید از شیر ذخیره شده در بانک شیر استفاده کنیم. همچنین بدن مادر به گونه‌ای است که بر اساس نیاز و تقاضا شیر تولید می‌کند. اگر جسم و روح مادر سالم باشد و در کنار آن کودک شیر را مصرف کند، شیر تولید می‌شود. اگر به مادر نگوییم که مرکزی وجود دارد و می‌توانیم شیر را در آن ذخیره کنیم و به کودک بدهیم، مادر از نظر روحی نیز آزرده می‌شود.

ملکیان بیان کرد: شیر را در شرایط مطلوب در این مرکز نگهداری کرده و به کودک می‌دهیم. شیر اول (آغوز) پر از مواد ایمنی‌زا و سرشار از سلول‌های زندگی‌بخش است. این شیر نگهداری می‌شود و پس از تولد به کودک می‌دهیم.

وی عنوان کرد: همه مادران شیر ندارند بنابراین به شیر اهدایی مادران دیگر نیاز دارند. شیر اهدایی مادران در این مرکز، فرآوری و نگهداری می‌شود و می‌توانیم این شیر را به همه جای خوزستان یا استان‌های دیگر ارسال کنیم.

ملکیان عنوان کرد: شیر مادر یک کامپکلس پیچیده است و هیچکس نمی‌تواند این محصول را تولید کند. شیر مادر علاوه بر اینکه حاوی مواد غذایی است، به صورت دینامیک در طی روز تغییر می‌کند. ترکیب این ماده غذایی از ابتدای یک شیردهی تا انتهای آن تغییر می‌کند. این شیر غیر از اینکه پروتئین و چربی مورد نیاز را به کودک می‌رساند، مواد پربیوتیکی دارد که تاکنون هیچ شرکتی نتوانسته آن را تولید کند. مرکزی در هلند وجود دارد که در آن دو نوع پربیوتیک تولید کرده‌اند اما شیر مادر حاوی بیش از ۳۰۰ ماده پربیوتیک است. این مواد پربیوتیک، روده را برای ساخته شدن مواد باکتریال همزیست روده که اجازه گسترش میکروب را نمی‌دهند، آماده می‌کند.

درباره ی admin

همچنین ببینید

پیکر شهید امنیت «سروان رضا صیادی» فردا در شوش دانیال تشییع می‌شود

پیکر شهید امنیت «سروان رضا صیادی» فردا در شوش دانیال تشییع می‌شود مراسم تشییع پیکر ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*