• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 25 - ربيع ثاني - 1448
  • برابر با : Wednesday - 7 October - 2026
کل اخبار 25142اخبار امروز : 13
♥4

طرح گندم بنیان خوزستان بستر امن تنوع زیستی

  • کد خبر : 7422
  • 08 دسامبر 2020 - 11:38
طرح گندم بنیان خوزستان بستر امن تنوع زیستی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طرح ملی گندم بنیان در راستای تنوع زیستی خاک و در سه سطح تحقیقاتی ، آموزشی ترویجی و توسعه ای در استان در حال اجراست.

به  گزارش منجنیق نیوز: به مناسبت روز جهانی خاک با حضوررییس سازمان، مدیر کل منابع طبیعی ، مشاور رییس سازمان و مسئول محیط زیست و سلامت غذا جلسه ویدئو کنفرانس با وزارت متبوع برگزار شد.

رییس سازمان گفت: خاک مادر بشریت و عالم است و باید در حفظ خاک نهایت سعی و تلاش خود را به کار ببریم.

خدارحم امیری زاده ضمن توصیه به کشاورزان برای استفاده از روش مکانیزه جدید برای تنوع زیستی در خاک افزود: طرح ملی گندم بنیان در راستای تنوع زیستی  خاک و در سه سطح تحقیقاتی ، آموزشی ترویجی و توسعه ای  در ۳ استان خوزستان، فارس و گلستان در حال اجراست و بیشترین سطح مربوط به استان خوزستان است.

وی ادامه داد: سطح این طرح در سال گذشته در استان ۱۸ هزار و ۵۴۴ هکتار بوده و امسال نیز در ۲۰ شهرستان در سطح ۶۴ هزار و ۵۹۱ هکتار اجرا می شود.

امیری زاده اضافه کرد: کشت گندم به صورت حافظتی  با استفاده از  ارقام و نژادهای برتر در کنار ارقام قدیمی برای تولید پایدار و افزایش عملکرد ۳۰ درصدی گندم در واحد سطح با حفظ منابع آب و خاک از اهداف مهم این طرح است و به زبان ساده تر در این طرح کشت مکانیزه با حفظ بقایای محصول قبلی و با مدیریت خوب همه نهاده ها از جمله تغذیه، مبارزه با آفات و علف های هرز، آبیاری و سایر آموزش های علمی انجام می شود.

وی تصریح نمود: ما برای اجرای این طرح به ادوات و تکنولوژی جدید و پیشرفته نیاز داشتیم  که با برنامه ریزی های صورت گرفته خط اعتباری برای این کار در نظر گرفته شد و یکصد دستگاه کارنده جدید متناسب  این طرح جذب شد.

امیری زاده یکی از دغدغه های شالیکاران بری کشت گندم در اراضی را رطوبت بالا  پس از برداشت برنج عنوان و اظهار داشت: بدین منظور ماشین آلات و دستگاه های مناسب مانند کشت مستقیم، کف کارو کشت روی پشته در استان جذب گردید که با استفاده از آنها درمصرف بذر، نهاده ها، انرژی و سوخت صرفه جویی خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد : در دوره پنج ساله  طرح گندم بنیان در همه اراضی کشاورزی استان  اجرا شود.

لینک کوتاه : http://manjanighnews.ir/?p=7422

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.