• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 24 - جماد ثاني - 1447
  • برابر با : Sunday - 14 December - 2025
کل اخبار 23188اخبار امروز : 0
4
کارگردان تئاتر خوزستانی مطرح کرد؛

سیاست شفافی برای رشد تئاتر دفاع مقدس وجود ندارد

  • کد خبر : 1735
  • 26 سپتامبر 2020 - 18:29
سیاست شفافی برای رشد تئاتر دفاع مقدس وجود ندارد
کارگردان تئاتر و مدیر کانون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خوزستان گفت: به رغم تلاش‌ها و پتانسیل‌های موجود برای تهیه و تولید آثار فاخر دفاع مقدس و وجود نهادهای موازی هنوز سیاست مدون و شفافی در خصوص رشد فرهنگ و هنر و تئاتر دفاع مقدس وجود ندارد.

به گزارش منجنیق نیوز ؛ به نقل از ایرنا مصطفی بوعذار اظهار داشت: خوزستان پایتخت دفاع مقدس کشور است اما رویدادهای بزرگ و جریان‌ساز که منجر به کشف و پرورش استعدادها و آشنایی مخاطبان با هنر تئاتر با محوریت دفاع مقدس می‌شود آنطور که باید و شاید وجود ندارد و جای خالی آن‌ها احساس می شود.
وی افزود: خوزستان باید مرجع رویدادهای فرهنگ و هنر دفاع مقدس باشد و این امر با تعامل مسئولان استانی با مرکز میسر است تا جشنواره سراسری دفاع مقدس و تئاتر ملی مقاومت در خوزستان برگزار شود چرا که خوزستان دکور و لوکیشن طبیعی دفاع مقدس است.
وی کوتاهی هنرمندان در حوزه تئاتر دفاع مقدس را از دیگر عوامل موثر بر تئاتر دفاع مقدس دانست و گفت: تئاتر دفاع مقدس به ویژه برای هنرمندان نسل جوان یک تئاتر ناشناخته است که به خوبی بر آن تسلط ندارد برای همین کارگردانان جوان ترجیح میدهند بیشتر روی موضوعات دیگر کار کنند.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: شعارزدگی و تحریف برخی وقایع یکی از آفت‌های تئاتر دفاع مقدس است که موجب شده‌ این گونه از تئاتر در برهه‌های مختلف دچار فراز و فرودهای مختلفی باشد.
وی بیان‌کرد:در دهه ۶۰ عمده تمرکز تئاتر دفاع مقدس بر موضوعات تهییجی بود و جنبه حضور در جنگ، مقاومت و فداکاری داشت، در دهه ۷۰ بیشتر به موضوع دفاع مقدس و افتخارات و این قبیل مسایل پرداخته شد اما در دهه‌های بعد رگه‌های سیاه‌نمایی ضد جنگ را به عنوان یک جسارت از سوی هنرمندان شاهد بودیم که کار درستی نیست چراکه در واقع جنگ ما جنگ‌نبود بلکه دفاع بود.
بوعذار ادامه داد: نکته مهم دیگر درخصوص تئاتر دفاع مقدس این است که این گونه تئاتری را نتوانستیم مردمی کنیم و از ظرفیت هنرمندان در برگزاری برنامه‌های متعلق به موضوع دفاع مقدس آنگونه که باید شاید استفاده نشد و بیشتر به چاپ چند بنر و غبار روبی از گلزار شهدا اکتفا کرده اند حال آنکه می‌توان به اجرای برنامه‌هایی چون شب‌های شعر، شب‌های خاطره با حضور رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس، نمایش خیابانی و … پرداخت.
وی گفت: در سایر استان‌هایی که همانند خوزستان با دفاع مقدس درگیر نبوده‌اند برنامه‌های متنوعی در حوزه دفاع مقدس شاهد هستیم اما در استان خوزستان به گونه‌ای که لازم است این کار صورت نگرفته و این مساله به حاشیه رفته است.
این کارگردان تئاتر تاکید کرد: استان خوزستان با توجه به موقعیتی که دارد نیازمند یک شهرک سینمایی دفاع مقدس است، از سوی دیگر با راه اندازی موزه دفاع مقدس در اهواز می‌توان محلی برای گرد هم آمدن هنرمندان دفاع مقدس ایجاد کرد.
وی بیان کرد: موفقیت‌های هنری که در حوزه تئاتر دفاع مقدس رخ داده اغلب به صورت فردی بوده و به صورت گروهی نبوده است

لینک کوتاه : http://manjanighnews.ir/?p=1735

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.